Stránky

pondelok 2. apríla 2012

Showalter Gena – The Darkest Whisper

Štvrtá kniha série The Lords of the Underworld.
Páni podsvetia sú opäť vo forme a teraz už bojujú na správnej strane, aby získali starodávne artefakty, pomocou ktorých nájdu Pandorinu skrinku.
Sabin – jeden z veliteľov – sa naďalej sústreďuje na boje proti Lovcom. Jeho démon pochybností ho úspešne držal v ústraní od všetkých možných vzťahov, hlavne s opačným pohlavím. Až doteraz, kedy sa mu pripletie do života nádherná, ryšavá Gwendolina. Toto krásne, nesmrteľné dievča uväznili Lovci v jednej pyramíde v Egypte, aby mali jej nebezpečnú a smrtonosnú povahu Harpie pod zámkom. Teraz ju však Sabin prepustí na slobodu. Vojna, ktorá zúri medzi Lordmi a Lovcami je nič oproti tej, ktorá vypukne v Sabinovi, keď sa musí rozhodnúť medzi zodpovednosťou voči ostatným a láskou, ktorú cíti ku Gwen…
Čo sa mi páčilo:
Začiatok príbehu je výborný, bolo zaujímavé ako a za akých okolností sa tí dvaja stretli. Gwen mi bola od začiatku veľmi sympatická, a zoznam tvorov sa rozrástol o nový, extrémne nebezpečný druh – Harpie. Vzťah medzi Sabinom a Gwen sa vyvíja postupne, vzájomná príťažlivosť je tam hneď, ale dôvera a láska prídu až neskôr. Veľmi sa mi páčilo, ako sa utiahnutá a nesmelá Gwen postupne vypracuje na silnú, samostatnú bojovníčku a naučí sa ovládať nebezpečnú harpiu, ktorá je jej súčasťou. Tentokrát, spisovateľka nešetrila nikoho, počas bojov sa veľakrát zranili, boli týraní a trpeli veľkými bolesťami. Aj vulgárne nadávky a prejavy boli na mieste, perfektne vystihli ako sa všetci cítili. Sabinov odporný démon pochybností, neustále trápi Gwen, ktorá sa mu snaží odolať a byť si istá svojimi citmi. Sabin sa vyhýba Gwen, obáva sa, aby sa z neustáleho pochybovania v jeho blízkosti nezbláznila. Okrem toho, aj on sám je na pochybách ohľadne toho, či má tentokrát v živote uprednostniť  lásku pred povinnosťami. Miestami som zapochybovala aj ja, či sa dá táto kniha dočítať bez ujmi na psychike. Dialógy medzi Anjou a Williamom sú jednoducho geniálne, táto dvojica je neprekonateľná. Parisa mi je naďalej veľmi ľúto, chudák trpí už od úplného začiatku. Prečo mu to Showalterová robí? A kto sleduje Aerona?
Čo sa mi nepáčilo:
Koniec, presnejšie Gwenine rozhodnutie a posledné dialógy, boli také trápne. Niekoľkokrát spomenuli Tysona, tak som očakávala, že sa už konečne objaví. Nestalo sa tak, preto sa mi tá línia zdala byť zbytočná.
Celkovo je táto kniha napínavá, vášnivá, surová, vtipná a dramatická. Bolo v nej všetko, čo tam má byť. Jednu hviezdičku dávam dole kvôli koncu.

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť