Stránky

streda 25. apríla 2012

Kenyon Sherrilyn – Kiss of the Night (Noční polibek)

Láska medzi Apollitkou a Temným lovcom. Zakázaná. Prekliata.
Wulf Tryggvasen je vikingský bojovník, ktorý má navyše jedno prekliatie. Nikto z ľudí si ho nezapamätá, každý na neho už päť minút po stretnutí s ním zabudne. Pri dobrodružstvách na jednu noc je to veľká výhoda, ale úplne mu to znemožní vytvoriť si plnohodnotný vzťah. Bez skutočnej lásky nemá nikdy šancu sa oslobodiť a získať svoju dušu späť.
Na Wulfa som bola zvedavá hneď od začiatku, ako som o ňom prvýkrát čítala. Takéto prekliatie je perfektným základom na zaujímavý príbeh. Pamätajú si ho iba ľudia, ktorí sú priamy potomkovia jeho krvnej línie, toho času už iba jeden jediný synovec Chris. Napriek tomu, že Wulf je skutočný brutálny bojovník typu: žijem iba pre svoj meč a boj, je veľmi starostlivý a o Chrisa sa príkladne stará. Mnohokrát aj prehnane, čo vedie k neustálym slovným šarvátkam a hádkam, ktoré sú veľmi zábavné a vtipné.
Cassandra je Apollitská princezná, na ktorú poluje celá horda daimonov. Sú presvedčení, že ak ju zabijú, zlomia Apollovu kliatbu a už nebudú musieť predčasne zomrieť. Wulf Cassandru zachráni a viac ju nedokáže opustiť. Ako by aj mohol, veď je jediná okrem Chrisa, ktorá si ho pamätá..
V tomto príbehu ma oveľa viac ako Wulf a Cassandra, zaujali vedľajšie postavy. Kat, Cassandrina ochrankyňa ma zaujala hneď od začiatku. Hlavne tým, že som ju nevedela zaradiť kam patrí. Naozaj Cassandru ochraňuje, alebo ju chce rovnako ako všetci ostatní zabiť? Kým v skutočnosti je? Odkiaľ prišla?  Chris je sympaťák, žije si svoj bezstarostný život vysokoškoláka. Nemá žiadne povinnosti, iba randiť a spávať so spolužiačkami a občas mu zdvihne adrenalín Wulf, ktorý by sa rád dočkal ďalšieho potomka, ktorý by si ho dokázal zapamätať. Chris sa tomu samozrejme bráni zubami nechtami, kto by sa chcel v jeho veku viazať a mať dieťa? Strykerius je hlavná záporná postava v celej sérií. Je bezcitný, je neospravedlniteľné čo spraví vlastnému synovi, ale od neho sa takéto správanie priam vyžaduje. Mám rada skutočných záporákov, ktorých môžem nenávidieť a verím im, že sú tak skazení a zlí. Stryker bude mať aj vlastnú knihu, takže sa máme na čo tešiť. Už som minule písala, že som voči Zarekovi zaujatá a milujem všetko čo povie, alebo urobí. Aj v tejto knihe je jednoducho geniálny. Acheron, je najtajomnejšia postava zo všetkých. Všetko okolo neho je veľká záhada. Informácie o ňom dostávame postupne dávkované, v každej knižke niečo nové, trošku viac. Simi úplne zbožňujem, je to šialená nákupná maniačka vždy pripravená na gril párty. Bohyňa Artemis naďalej drží svoju úroveň a je najodpornejšia mrcha akú poznám.
Dozvieme sa viac aj o Apollitoch. Doteraz som ich vnímala len ako negatívne postavy, ale teraz sa môj pohľad na nich trošku zmenil. Viac chápem ich pocity a zmýšľanie. Možno, keby som aj ja vedela, že musím umrieť v deň svojich 27. narodením, urobila by som všetko, aby som tomu zabránila.
V celku je to zaujímavý príbeh, plný nečakaných zvratov a prekvapení. Miestami je vtipný, inokedy dramatický a samozrejme aj romantický. Je v ňom všetko čo od romantickej fantasy očakávam. Teším sa na pokračovanie a na knihu Night Play ( Noční hra ).

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť