Stránky

štvrtok 31. mája 2012

Singh Nalini – Slave to Sensation

Séria: Psy Changeling #1

Jeden svet, dve rasy, neustály boj.

Táto knižka je úvodom do série Psy Changeling. Dej nás prenesie do budúcnosti, do roku 2079. V tejto dobe, na Zemy žije veľmi málo obyčajných ľudí. Gro tvoria zveroľudia, alebo kožomeňci a ľudia s Psy – mentálnymi schopnosťami. Tieto dve rasy sú od seba úplne odlišné.

Spoločnosť mentálov žije podľa striktných pravidiel. V roku 1979 si odsúhlasili zákon pre ich členov, ktorého zámerom bolo úplné potlačenie všetkých emócií. V každom človeku už od útleho veku, úmyselne potlačili všetky pocity, hlavne lásku, násilie, žiarlivosť a šťastie. Do roku 2079 už vyrástlo niekoľko generácií ľudí bez emócií. Z Psy – mentálov sa stali chladné bytosti. Nie sú schopní prežívať lásku, ani šťastie, ale rovnako nie sú schopní ani násilných a brutálnych činov. Riadi ich vlastné vedomie, sú presní a veľmi praktický. Vyhýbajú sa akémukoľvek fyzickému kontaktu. Občas sa aj medzi nimi nájde „chybný kus“, ktorý cíti emócie. Takého jedinca okamžite posielajú na takzvanú rehabilitáciu, kde jeho pocity „navždy utíšia“. Všetci Psy ľudia sú medzi sebou  mentálne prepojený na takzvanej mentálnej sieti. Je to virtuálna sieť, niečo asi ako internet, ale vstupujú do nej mentálne, vo svojich hlavách. Môžu spolu telepaticky komunikovať kdekoľvek sa na svete nachádzajú. Prúdia tam rôzne informačné toky a keď je niekto online pripojený, ostatní ho registrujú ako nejakú blikajúcu hviezdu na oblohe. Žiarivejšie hviezdy predstavujú vysoko postavených vodcov – kardinálov, oni majú podstatne silnejšie mentálne schopnosti ako ostatní. Vedia na tejto sieti vytvoriť rôzne vírusy, dokonca môžu na diaľku zabíjať. Táto sieť je pre každého mentála zároveň aj životodarná energia. Ak by sa od nej oddelili, umreli by.

Zveroľudia sú pravý opak. Sú veľmi impulzívny, citliví a rodina pre nich znamená všetko. Žijú vo svorkách, vodcom je alfa samec, ktorý ich ochraňuje. V tejto knihe sú dve svorky. Vlčia, SnowDancer a leopardia svorka DarkRiver.

Sascha Duncan je mladá mentálka. Od malička cíti, že s ňou niečo nie je v poriadku. Je schopná rozpoznávať pocity, ale veľmi sa bojí rehabilitácie, preto si svoje myšlienky a emócie pevne stráži. Žije s matkou a vedú rodinný podnik. Vďaka obchodným záležitostiam sa spozná s vodcom vlkov, Lucasom Hunterom. Lucas je tipický alfa samec. Je panovačný, autoritatívny, ale zároveň starostlivý a ochraňujúci. Jedným slovom, je dokonalý. Okamžite vycíti, že Sascha je výnimočná žena a medzi oboma preletí iskra príťažlivosti. Sascha je zo začiatku veľmi neprístupná a uzavretá, ale postupne sa otvára vlastným pocitom a neznámym reakciám. Čím je odmietavejšia voči Lucasovi, tým viac v ňom dráždi zviera a je preňho zaujímavejšia.

Aby vznikla aj nejaká zápletka, niekto z mentálov vraždí zveroľudí. Lucas je pevne odhodlaný nájsť vraha a požiada o pomoc Saschu.  Pre ňu je stále ťažšie odolať neskutočne sexi Lucasovi a zároveň neprezradiť svoje pocity pred matkou a ostatnými kardinálmi. Ak sa pred nimi prezradí, pošlú ju na rehab. Ak si vyberie Lucasa a odpojí sa z mentálnej siete, čaká ju istá smrť.

Mám rada príbehy odohrávajúce sa v budúcnosti. Singh vytvorila svet, ktorý ma okamžite zaujal. Čím viac som sa o ňom dozvedela, tým viac som bola nadšená. Charaktery sú výborne, detailne vypracované. Neustále sme v ich „hlavách“, preto sa o nich všetko, dopodrobna dozvieme. Obe hlavné postavy som si hneď obľúbila. Veľmi sa mi páčila myšlienka mentálnej siete, na ktorú sa môžu kedykoľvek prihlásiť a byť tak v centre diania. Môžu spolu telepaticky komunikovať, viezť rokovania a je tam aj archív celej ich existencie. Aj zápletka bola zaujímavá a napínavá, napriek tomu, že sa potvrdil môj typ na páchateľa :)
V tomto románe je všetko. Láska, napätie, charizmatický a neodolateľný chlap, moji obľúbení kožomeňci, krimi zápletka a trocha erotiky. Nedá sa v ňom sklamať. Sem s pokračovaním! :)

“She wished he’d stop touching her. Not because she didn’t like it but because she liked it far too much. It made her hunger for things that could never be hers. And if someone went hungry for too long, they started to starve. Started to hurt.”

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť