Stránky

štvrtok 31. mája 2012

Kenyon Sherrilyn – Sins of the Night (Hříchy noci)

„Choose well or die. I don’t care which. Just don’t get blood on my coat. “

Pozor! Tento príspevok bude plný SPOILERov!
Vo svete temných lovcov existuje kódex cti, ktorý je povinný každý z nesmrteľných chlapcov dodržať. Hlavné body:

Neublížiť človeku. Nepiť krv. Nikdy sa nezamilovať.

Hneď na začiatku príbehu sa dozvieme viac o domácich záležitostiach Acherona, čiže veľké nič. Okrem toho, že existuje Alexion, ktorý sa snaží vychovávať a usmerňovať pojašenú démonku Simi a medzi temnými lovcami je obávaný kat v bielom plášti, nemáme ani páru čím a kým vlastne je. Vieme len toľko, že ak niektorý z lovcov poruší niektoré pravidlo, povolá sa Alexion, sudca a kat v jednej osobe, vynesie rozsudok a vykoná trest. Smrť je takmer istá.
Potom sa znovu objaví náš aktívny kamarát Stryker a opäť plánuje koniec sveta. Ten sa asi nikdy nevzdá. Snaží sa natlačiť do hláv lovcov rôzne historky a „zaručené informácie“ o Acheronovej zrade a jedného z nich sa mu podarí získať na svoju stranu. Ešte zopár lovcov zneistí a napriek prísahe vernosti k Acheronovi, hrozí vzbura proti nemu.
Alexion, alebo ako ho nazýva Simi Lexi, je poverený o prešetrenie celej záležitosti a má potrestať všetkých, ktorí sa rozhodli zradiť Acherona. O pomoc požiada lovkyňu Danger, ktorá je krásna a sexi, čo okamžite pohne katovými nohavicami. Danger je tiež na pochybách a sama nevie komu má veriť, či Alexionovi, alebo Strykerovi.
Najviac zla medzi lovcami rozpútava Kyros, Alexionov starý kamarát. Stryker sa naďalej drží v pozícii hlavného nepriateľa v tomto seriály a fakt sa mu darí. Je skutočne odporný. Veľmi mu chýba jeho syn Urian a pritom ho on sám zabil v predchádzajúcom diely.
Alexionov humor, ak sa dá nazvať humorom, zabíja, je neskutočný. Ak si myslíte, že sa opäť stretnete so starými známymi, omyl, v tomto diely nie je ani Zarek, ani ostatní. Zato je kopec nových, zaujímavých postáv.
V momente, kedy sa objaví Xirena, dej naberá nové obrátky. Nová charontka osvieži celú sériu. Jej začlenenie do sveta ľudí a potom stretnutie s milovanou sestrou Xiamarou je veľmi dojímavé a zároveň vtipné.
Potom sa zrazu objaví Urian a všetkých zachráni pred katastrofou. Stryker dostane infarkt keď zbadá svojho syna a celá záležitosť má veľmi škaredý koniec. Hlavne, čo sa týka Danger.
Nebola by to však Kenyonová, keby po takejto dráme a napätiu neprišla na to, ako to na úplnom konci premeniť na happy end, aby mohli všetci žiť šťastne a spokojne na veky vekov.
Znovu jeden úžasný Dark-Hunter román, ktorý sa jednoducho nedá vynechať :)

p.s. Dúfam, že Simi bude mať rada svoju sestru aspoň tak, ako veľmi miluje plastovú kreditku a barbecue omáčku :)
 (…) but as Acheron would say, emotions didn’t have brain.
 ≈
„Hmmm.” Simi wrapped her arm around her sister’s shoulders and led her over to the corner where she had her own television monitors. „See, in this world, Xirena, the Simi does what she wants and akri, he say, ‘Okay, Simi, whatever you want, Simi.’ Unless it involves eating people; then he usually says no, but that’s the only time. Other than that, he do what the Simi says. See how that works? “

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť