Stránky

utorok 15. mája 2012

Cole Kresley – Hlad jako žádný jiný

Vydavateľstvo: Baronet, 2012 kniha vychádza 13.6.2012

Séria: V říši Lorů (diel 1 z celkovo 1)

Detaily
  • 488 strán
  • pevná s prebalom väzba
  • český jazyk

Tak na túto sériu sa neskutočne teším. Patrí medzi moje srdcovky a konečne si ju budem môcť prečítať aj v češtine. Kresley Coleová je vynikajúca spisovateľka a ríša Lorů je do najmenšieho detailu premyslený svet vlkolakov,upírov,valkýrov,čarodejov a všeličoho iného :)

Lachlain je králom Lykae ( vlkolakov) a ako najväčší a najobávanejší nepriateľ upírov, 150 rokov bol nimi väznený a mučený. Jedného dňa vycíti, že je nablízku žena, ktorá by sa mohla stať jeho družkou, na ktorú čaká už 1200 rokov. Podarí sa mu využiť nepozornosť jeho vezniteľov a utečie. Po stáročí nepredstaviteľného týrania je takmer zošalený a smrteľne nebezpečný.
Emmaline je veľmi plachá, pred všetkým a každým ochraňovaná, na poly upírka, na poly valkýra.  V Paríži sa snaží nájsť nejaké informácie ohľadne jej rodičov a pôvodu. Prežije svoju najhoršiu nočnú moru, keď ju v parku prepadne neznámy muž. Lachlan sa k nej zo začiatku chová nežne, ale keď zistí, že je upírka, dostane záchvat zúrivosti. Život Emmaline visí na vlásku a šialený vlkolak ju môže kedykoľvek zabiť. Nemôžu zostať v Paríži, preto ju unesie na svoj zámok do Škótska.

Na prvé čítanie sa mi táto knižka zdala byť dosť chaotická, vulgárna a preplnená rôznymi nadprirodzenými bytosťami. Ani sa mi veľmi nepáčila. Po roku som si upratovala knižnicu a náhodou sa mi dostala do rúk. Sadla som si k nej ešte raz a doslova som ju zhltla. Na druhé čítanie som si ju celú zamilovala.  Začiatok je naozaj dosť vulgárny a drsný, ale od druhej polovice je vynikajúca a koniec je úplne ohromný. Všetky charaktery sú živé, sú osobnosti. Postavy majú aj dobré, aj zlé vlastnosti, nikto z nich nie je dokonalý. Popri tom spoznáme kopu úžasných tvorov, perfektne vymyslený svet plný protikladov, bojov a vojen. Dokonca som si obľúbila aj bytosti, ktoré mali v tomto príbehu záporné úlohy.

Najväčšou premenou prechádza Emma. Na začiatku je plachá, nevie kam patrí, cíti sa byť outsiderka, ale postupne si uvedomí svoju silu a nájde svoje miesto.
Lachlaina 150 rokov mučili, kvôli čomu je šialený,  brutálny a impulzívny, no napriek tomu si nájde cestu späť k svojmu starému ja.  Na konci mi trochu chýbala jeho výbušnosť, na môj vkus až príliš pri Emme zmäkol.

Celá kniha je plná romantiky, rôznych pocitov, humoru a vášnivej erotiky. Dá sa rozdeliť na tri časti. Začiatok, kedy Lachlainovi ide len o to ako by pretiahol Emmu, potom príde zápletka, keď ju nasilu odvlečie ku sebe domov a na koniec vyvrcholenie s perfektným koncom. Netvrdím, že je najlepšia akú som kedy čítala, ale celá séria stojí určite za prečítanie. Ďalšie pokračovania nadväzujú na tieto postavy a samozrejme pribudnú aj nové.

p.s. V  tejto knihe som našla najvtipnejší spôsob otcovraždy :)

1 komentár:

  1. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť